P-piller 2

Hei!
Når er det normalt å begynne med P-Piller?


Hei!

Vi tror ikke det finnes et klart og enkelt svar på dette spørsmålet, fordi vi er forskjellige personer og det finnes mange forskjellige grunner til å starte med p-piller. Noen starter kanskje med p-piller fordi de ønsker å beskytte seg når de har sex fordi de ikke ønsker å bli gravide, andre starter med p-piller kanskje fordi de har svært vonde menstruasjonssmerter eller mye kviser. P-piller er hormonelle piller som har virkning på blant annet disse tre punktene. Derfor er det vanskelig å si når det er normalt å starte med p-piller. Vi i 13-20 er ikke helsepersonell, vi har derfor ikke faglig kompetanse på dette feltet og vi anbefaler deg å snakke med helsesøster eller fastlegen din om dette. De kan mye mer de ulike typene p-piller som finnes, hvilke bivirkninger og risikofaktorer som er viktige å vite om, og de kan snakkes med uansett hvilken grunn som gjør at du tenker på p-piller.

Vi vil bare legge til at dersom grunnen er ønsket om beskyttet sex, er ikke p-piller 100% sikkert, og de beskytter ikke mot kjønnssykdommer. Som prevensjon anbefales også alltid bruk av kondom, fordi kondom gir større beskyttelse for kjønnssykdommer og kombinert med p-pillen en bedre beskyttelse for ufrivillig graviditet.

13-20 har tidligere svart på spørsmål om det å prate med foreldre om p-piller, det kan du også gjerne lese.

Vi håper du tar kontakt med helsepersonell for mer informasjon, da vår kompetanse er begrenset. Hilsen oss i 13-20

Hmmm...

Selvskade