Prestasjonsangst, skole

Hei, 13-20
 
Jeg sliter med angst angående skolen. Jeg føler jeg må prestere og få 6 i alle fag. Om jeg får en karakter mindre enn 6 får jeg angstanfall og aner ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg klarer ikke å prestere på prøver for jeg får nerver jeg ikke kan kontrollere. Jeg klarer ikke å fokusere på lekser.
Bare ved å tenke på skole får jeg klump i magen og har lyst til å gråte.

Hva kan jeg gjøre?


Hei!

Det høres utrolig tøft og slitsomt ut å stå i dette. Når du på én side ikke takler å ikke få beste karakter, men samtidig hemmes av nerver som gjør at du ikke klarer å fokusere eller oppnå den ene karakteren du er fornøyd med. Du skriver at du får angstanfall og ikke vet hvor du skal gjøre av deg. Det finnes ulike former for angst, og alle formene for angst setter oss helt ute av spill. Samtidig vet vi at det er ulike måter å håndtere de på. Er dette noe du har fått hjelp til? Eller kanskje ønsker å få hjelp til?

Har du gjort deg noen tanker om hvorfor det er så viktig å få 6 i alle fag? Er det dine egne forventninger til deg selv? Ønsker du selv å senere studere noe som krever svært gode karakterer? Eller er det andres forventninger til deg du ønsker å innfri?

Uansett tenker vi at det må være utrolig tungt å bære alle disse følelsene og tankene alene, at du kunne trengt å snakke med noen om det. Har du noen du kan ta opp slike ting med og få pratet skikkelig?
Du kan gjerne komme hit hvis du ønsker det, vi vil gjerne høre mer om hvordan du har det. Og trolig er det også enklere for oss å gi deg mer konkrete råd om vi får høre mer hvordan du har det! Hvis du kunne tenke deg dette, send en melding til Mariann (98267835) så vil du få en avtale med en av oss.

Håper vi hører fra deg!

Hilsen oss i 13-20 <3

Helsesøster på skolen

Alt er dritt!