Institusjon

Hei, jeg er en 15 år gammel jente og vil havne på institusjon. Jeg har gjort masse galt blant annet rus midler, de vil like vel ikke sende meg ditt. Hva burde jeg gjøre for å komme ditt?


Hei Jente 15 år!

Det er vanskelig å skulle gi deg noe konkret svar på spørsmålet ditt, men det er tydelig allikevel fra det lille du skriver at du ikke har det så bra? Og det får oss til å undre oss over mange ting. Hva er grunnen til at du ønsker å havne på institusjon? Hvem er «de» som ikke vil sende deg dit? Det at du ønsker deg vekk fra noe, sier allikevel noe om at du ikke har det så veldig bra der du er? Tenker du at det å bo på institusjon må være deilig og fritt, eller er det det at du ønsker å slutte med rusmidler som er hovedgrunnen?

Vi vil uansett anbefale deg å snakke med noen trygge voksne om hva du bærer på. Om det er sånn at situasjonen hjemme er vanskelig, eller det er andre ting i livet du ønsker å flykte fra så vil vi absolutt anbefale deg å sette ord på det til noen. Vi skjønner godt at det er enklere å gjøre «gale» ting, og håpe at omgivelsene tar hintet om at man ikke har det bra. Men det er ofte bedre å sette ord på hva man syns er vanskelig. Samtidig vet vi av mange års erfaring hos oss i samtale med ungdom, at det er nettopp det å sette ord på tanker og følelser, som er det mest krevende og skumle å gjøre. Har du noen voksne i livet ditt det kunne vært fint å ta en prat med? Om du ikke har noen å snakke med, må du gjerne ta kontakt med oss på tlf: 98267835.

Vi unner deg et trygt sted hvor du kan være deg selv. Om det er på en institusjon eller hjemme hos din egen familie, kjenner vi deg ikke godt nok til å kunne vurdere.

Vi håper uansett ting blir bedre for deg!

Vennlig hilsen oss i 13-20

Samtaler på telefon

Ensomhet og er konstant trist når jeg er alene