Konkurranse i skolen

I skolen opplever jeg mye konkurranse blant enkelte venner. Siden jeg startet på ungdomskolen har det blitt ekstremt viktig for en venn av meg å få vite snittet mitt. Og når han får vite snittet kan det hende at han reagerer med et "Jeg fikk et bedre snitt". Han har også kommet til meg og snakket om andres karakterer, samtidig som han krenker personer for å ha fått den karakteren. Det har ikke blitt et vennskap lenger. Før gjorde vi alt sammen; vi gamet til klokka var to og snakket om all slags type spill. Nå vil han vite alt om karakterene min sånn at han kan skryte eller konkurrere. I vennskapet er det ikke lenger noen sosial sammenkomst. Hva burde jeg gjøre for å styrke vennskapet mellom han og meg? Burde jeg la vennskapet dø?


Hei!

Takk for at du skriver til oss, dette virker som en slitsom situasjon å stå i. Du skriver at vennskapet deres ikke lenger er et vennskap; da du opplever at fokuset har gått fra noe sosialt og hyggelig, over til en konkurranse. Det virker som du savner det vennskapet dere hadde tidligere, når dere gamet til langt på natt og snakket. Har dere snakket noe om hvordan det er å starte med karakterer? Spurt han om hva karakterene betyr for han og hvorfor det er så viktig for han å vite snittet ditt? Har du fortalt han at du ikke synes noe om det? Kan interessen hans rundt andre sine karakterer være fordi han er usikker selv? Eller at han er stolt over hva han presterer på skolen, eller at han føler at han ikke får nok anerkjennelse hjemmefra? Da kan det jo være at han ønsker anerkjennelse fra deg, som han ser på som vennen sin? Vi vet ikke, men kanskje det kan styrke vennskapet deres om du spør han om hvorfor snitt er blitt så viktig for han?

Du spør om hvordan du kan styrke vennskapet mellom dere, eller om du skal la det dø. Dette er ikke så enkelt å svare på. Synes du det er krevende og slitsomt å være sammen med han, eller er det hyggelig og du føler at du får noe ut av vennskapet? Vi mener det er viktig i alle relasjoner å både gi og motta. Det kan være vanskelig med vennskap der man bare gir. Det er du som må vurdere selv om du vil holde på vennskapet eller ikke. Hvis du skulle velge å avslutte det; vil vi anbefale deg å si det til han face to face og gi han en begrunnelse. Dette vil nok være ubehagelig for dere begge, men vi mener at det er en bedre måte å gjøre det på enn å eventuelt «ghoste» han.

Når du spør om hvordan du kan styrke vennskapet, viser det at du er villig til å bevare det og at vennen din betyr mye for deg. Vi kjenner ikke dere mer enn det du forteller, så vi kan ikke gi noen fasit på hvordan. Men om du savner den sosiale sammenkomsten kan du spørre om dere skal finne på noe. Utfra det du skriver kan det kanskje være en idé å ta opp gaming, finne på noe nytt sammen, eller snakke om felles interesser?

Du skriver ikke noe om dere går i samme klasse eller på samme skole, men ut ifra det du skriver virker dette sannsynlig. Da kommer dere til å omgås om du vil det eller ei, og vi tenker at det er viktig at dere har hatt en god samtale rundt dette temaet uansett om du velger å fortsette vennskapet eller ikke. Du bør nok være tydelig på at du ikke liker måten han snakker om karakterer og krenker medelever og karakterene de får. Her må du sette grensene for hva du syns er greit. Og vit at vi støtter deg! Det er aldri greit å krenke andre.

Det var vanskelig å gi deg et kjapt og enkelt svar på dette. Kanskje det kan være fint å snakke med noen og lufte tankene dine og gjøre deg tryggere i hvilken avgjørelse som er best for deg? Du kan gjerne ta kontakt med oss!

Håper det gav litt svar på spørsmålet ditt, lykke til og vi håper vi hører fra deg!

Hilsen oss i 13-20 <3

Previous
Previous

En venn som bruker deg

Next
Next

Press til å bygge muskler