Press til å bygge muskler

Jeg er ikke interessert i å trene, og trenger heller ikke å trene. Men en del av vennene mine er stikk motsatt. De presser meg til å bygge muskler, og flexer sine muskler. Kroppen min fungerer slik den skal, og jeg tror ikke jeg trenger noe proteinpulver. Jeg synes det er irriterende. Hvordan får jeg dem til å stoppe?


Hei!

Takk for spørsmålet ditt! Så bra at kroppen din funker slik den skal, og at du kjenner den godt og er trygg på deg selv, det er jo ikke noe som er bedre enn det. Du sier at du ikke har noen interesse av å trene, vi har alle ulike ting vi interesserer oss for. På samme måte er det ok at vennene dine interesserer seg for trening. Det som ikke er ok er jo at vennene dine presser deg til å bygge muskler. Det er veldig forståelig at det er irriterende. Har du prøvd å si ifra til vennene dine at du ikke interesserer deg for det, at du opplever at de presser deg og at du syns det er irriterende? Om de er vennene dine bør de jo respektere at dere er forskjellige. Vi håper de takler å høre dette. Du forteller også at det er irriterende at de flexer muskler, dette er kanskje fordi de er stolte av det de får til når de bygger muskler, eller kan det bety at de kanskje ikke er så trygge på seg selv? Det er vanskelig for oss å gjette akkurat hvorfor du syns det er irriterende, og hvorfor vennene dine faktisk gjør det. Det er viktig at du står på for det du tenker er riktig for deg og din kropp, for det er du som kjenner den best. Fortsett med å være trygg i at du er bra nok – for det er du virkelig!

Du forteller også at du tror du ikke trenger proteinpulver. Og det har du helt rett i! Når det kommer til proteinpulver så er ikke dette noe skadelig for kroppen, men heller ikke nødvendig så lenge man ikke aktivt bygger muskler. De aller fleste med et variert og sunt kosthold får i seg nok protein og næringsstoffer til at kroppen bygger muskler selv. Du kan leste mer om dette her på forskning.no.

Hilsen oss i 13-20 <3

Previous
Previous

Konkurranse i skolen

Next
Next

Har veldig dårlig samvittighet fordi jeg prøvde å stjele