Religion

Hei. Jeg konverterte/reverterte til Islam fra kristendommen da jeg var 17 år. Jeg har egentlig følt at det har vært riktig i alle de årene, fram til nå. Nå har jeg kommet til et punkt med mye tvil. Jeg tror på Gud, det har jeg alltid gjort (og dét før noen fortalte meg at det fantes religioner). Men jeg bare vet ikke om jeg føler Islam er riktig religion for meg lenger. Samtidig føler jeg ikke at kristendommen passer helt for meg heller. Koranen sier jo at kristne, jøder og muslimer er «bokens folk». Og at de alle har fått en åpenbaring av Gud. Så da er det vel ikke noe galt i å være kristen i følge Koranen, selv om mange muslimer mener det. De mener at kristne er vantro, at de kommer til helvete. Samtidig snakker de om at Gud er den som tilgir synder som selv ville fylt et helt hav. Hvordan kan det da være galt å være kristen? Allah på arabisk betyr jo bare Gud. Det er samme ord for samme «greia». Blir så forvirret over hva jeg tror. Jeg vil jo ikke ta noen valg som gjør at jeg ender opp i helvete heller. Det jeg synes er vanskeligst med Islam er at jeg ikke tør å gå i moskéer eller være med andre muslimer fordi jeg er skeiv. Jeg føler at det til noen grad blir mer akseptert å være skeiv som kristen, enn skeiv som muslim. Jeg vet ikke hvor sant det er, men utifra erfaringene mine fra da jeg var kristen, så ble jeg stort sett møtt med aksept hele tiden. Slik har det ikke vært de få gangene jeg har åpnet meg som skeiv muslim for andre muslimer. Hvordan kan jeg bli redet til riktig retning når «alle» mener så forskjellig?

Hilsen gutt, 20 år


Kjære gutt på 20 år

Takk for at du skriver til oss! Det er virkelig store temaer du skriver om, og står i. Både når det gjelder eksistensielle og religiøse spørsmål samt seksuell legning er det erfaringer som er tett på livet. Vi hører at du er god på å reflektere rundt det du står i og møter på. Det høres ut som om du stiller deg mange spørsmål om hva som er riktig med tanke på veien videre i livet, hvor du blir akseptert for hvem du er. Det er viktige ting for å oppleve trygghet og tilhørighet.

Det er vondt å høre at du ikke lenger føler deg hjemme i det som har føltes riktig de siste årene, og at du ikke opplever deg akseptert som skeiv og muslim. Du forteller også at du ikke tør å gå i moskéer eller være med andre muslimer fordi du er skeiv. Det kan være vanskelig å ta del i et fellesskap hvor du ikke kjenner deg godtatt. Vi har møtt flere som opplever dette vanskelig, og som stiller seg spørsmålet: kan jeg være muslim og skeiv. Dette er et stort spørsmål, der mange mener de har riktig svar. Det er forskjellige tolkninger av hellige tekster, tradisjon, tro og kultur. Det finnes også muslimer som jobber mye med denne tematikken. Salamnorge.no er et nettverk for skeive muslimer, har du hørt om de? Er dette kanskje et fellesskap hvor du kan finne tilhørighet som skeiv muslim? Det finnes også slike nettverk for kristne om det skulle være av interesse.

Spørsmålet ditt avsluttes «Hvordan kan jeg blir reddet til riktig retning når «alle» mener så forskjellig?». Vi forstår godt at du blir forvirra over hva du skal tro når det er så mange ulike meninger og svar som påtar seg å være det eneste riktige. Det er vanskelig for oss å svare på alt du lurer på i et svar her på hjemmesiden vår. Vi håper du har noen å snakke med om disse spørsmålene. Det kan være veldig tungt å bære på slike ting alene. Har du venner eller noen trygge voksne du snakker med? 13-20 er et religion- og livssynsåpent tilbud som er vant til å snakke om eksistensielle spørsmål som dette, kunne du tenke deg å komme og snakke med en av oss? Da kan du sende en melding til 982 67 835 så får du en avtale med en av oss. Vi møter deg gjerne!   

Hilsen oss i 13-20 <3

Previous
Previous

Tanker om egen kropp

Next
Next

Kroppsvekt